Diş Hassasiyeti Neden Olur?

Diş Hassasiyeti Neden Olur?

Diş hassasiyeti neden olur? Diş hassasiyeti oldukça yaygın olarak karşılaşılan bir sorundur. Daha öncesinde dişlerde meydana gelen birtakım problemlerin devamı niteliğindedir. Diş hassasiyeti problemleri genellikle 20 ile 50 yaş aralığında görülmektedir. Bu hassasiyet “dent” olarak adlandırdığımız dişin iç kısmında meydana gelebilir. Dentin hassaslaştığı durumlarda soğuk veya sıcak yiyecek ve içeceklerin dişi rahatsız ettiği gözlenir.

Diş eti hassasiyeti neden olur? Kısaca değindik. Hastalar hassasiyet sorunu yaşadıklarında hiç vakit kaybetmeden mutlaka bir diş hekimine başvurmalıdırlar. Çünkü bu gibi durumlarda erken müdahale çok önemlidir. Önemsenmeyen diş ve diş eti hassasiyetleri ilerleyen zamanda geri dönüşü olmayan sorunlara yol açabilir. Diş hekiminin diş hassasiyetini incelemesi, tanı koyması ve bu doğrultuda bir tedavi uygulaması oldukça önemlidir.

Hassasiyet problemi için başvurduğunuz diş hekiminizden, ağız bakımı konusunda tavsiyeler almayı da unutmayın. Belki de günlük olarak uyguladığınız ağız bakımında yapacağınız birtakım değişikler ile hassasiyetten kurtulabilirsiniz.

Diş Hassasiyetine Ne Sebep Olur?

Diş hassasiyetine ne sebep olur? Hassas dişlere yol açabilecek birçok durumdan bahsedebiliriz. Bu durumların en önemlilerinden söz edelim. Aşırı soğuk ve sıcak içecekler tüketmek, ağız bakımında yapılan yanlış uygulamalar hassasiyete sebebiyet verebilir. 

Peki diş hassasiyetine ne sebep olur? Sorusuna verebileceğimiz başka cevaplar var mı inceleyelim. Bunların en başında diş çürükleri gelmektedir. Diş çürükleri, hassasiyet söz konusu olduğunda oldukça yaygın bir problemdir. Zaten ağız içinde bulunan çürük bir diş başlı başına problem teşkil etmektedir. Bu çürükler çoğu zaman dişte sızlama ile baş gösterir. Çürük olan bölgelerde oldukça yoğun hissedilen bir hassasiyet başlar.

Dişte meydana gelen hassasiyet yeme içme ve yaşam kalitesinde bozulmaya yol açar. Çünkü başlarda önemsenmeyen çürük dişler zaman içerisinde ilerleyerek hassasiyetin de artmasına sebep olacaktır. Diş çürüklerinin yanında, diş kırıkları ve dişlerde oluşan apseleri de örnek olarak gösterebiliriz.

Hassasiyete Karşı Günlük Ağız Bakımı

Hassasiyete karşı günlük ağız bakımı oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Günlük ağız bakımınızı doğru ve kapsamlı bir şekilde yapmanız hassasiyeti önlemede ya da hassasiyet tedavinizde bir gerekliliktir. Günlük ağız bakımınız sırasında uygulayabileceğiniz bazı önerilerden bahsedelim. Öncelikle dişlerinize sert temaslar uygulamaktan kaçının. Dişlerinizi daha yumuşak bir fırça ile fırçalamayı deneyin, farkı göreceksiniz. Elbette ki bu diş fırçalama işlemini düzenli aralıklarla yapmak da önemlidir. Ağız bakımınızı ağız çalkalama suyu ve diş ipi gibi yan ürünlerle de destekleyebilirsiniz.


yukarı