Diş Macunu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş Macunu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş macunu seçerken dikkat edilmesi gerekenler konusunda herkes farklı bir şey söylüyor ve bu da kafa karıştırıcı olabilir. Kişisel bakım pazarında yer alan diş macunları, diğer ürün kategorileri ile kıyaslandığında belki de medikal yönü en ağır basan ürünlerdir ve titizlikle seçilmeleri gerekir. İçeriğinde yer alan tüm materyaller dikkatle incelenmeli bu doğrultuda diş macunu seçilmeli. 




Günümüzde ürün seçiminde markaların yürüttüğü iletişim kampanyaları , estetik kaygılar ya da uzman olmayan kişilerden tavsiye şeklinde yöntemler göze çarpıyor. Fakat bu unsur kesinlikle diş macunu seçerken dikkat edilmesi gerekenler arasında yer almamaktadır. Önemli olan ürünün ne kadar dikkat çekici ve güzel göründüğü değil, içeriğinde neler olduğu ve ne denli ağız hijyeni sağladığıdır. Diş macunu seçimi temelde, kişiye özel olmalı, hatta kişinin o dönemki akut ihtiyacına uygun olacak şekilde ve önemli problemlerde diş hekimi tavsiyesi de alınarak belirlenmelidir. Örneğin diş eti problemleri yaşayan bir tüketicinin içeriğinde klorheksidin bulunan bir diş macunu seçmesi gerekir. Ya da ağız kokusu problemi yaşayan birinin içeriğinde çinko bulunan bir diş macunu çözüm sağlayacaktır.


Diş macunu seçerken dikkat edilmesi gerekenler konusuna ek olarak diş macunun içerisinde yer alan zararlı katkı maddelerine de dikkat edilmelidir. İçerisinde bu tarz maddeler bulundurmayan diş macunları tercih edilmelidir. Son yıllarda insan sağlığına zararlı olduğu ile ilgili yayınlar çıkan katkı maddeleri vardır. Bunların arasında SLS, Paraben ve Triklosan gibi maddeler bulunmaktadır. Bu tarz maddeler genellikle ürünün raf ömrünü uzatmak ya da etkinliğini arttırmak amacıyla kullanılmakta. Fakat insan sağlığına verdiği zarar göz ardı edilmektedir.


DentaSave Ağız Bakım Ürünleri SLS, Paraben ve Triklosan içermez. Her ihtiyaca yönelik ağız bakım ürününü bünyesinde bulunduran DentaSave Ağız Bakım Ürünlerini gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Ağız ve diş eti sorunları için etkili çözümler sunarken aynı zamanda ağız hijyeninizi sağlar ve daha doğal beyaz dişlere sahip olursunuz. 


Diş macunu seçerken dikkat edilmesi gerekenler konusuna kısaca değindik. Bir diş macununun sahip olması gereken tüm özellikleri DentaSave Ağız Bakım Ürünlerinde bulabilirsiniz. DentaSave'in ürün yelpazesinde ağız kokusu, diş eti bakımı, diş beyazlatma ya da günlük bakım ve koruma ihtiyaçlarınıza yönelik diş macunlarını bulabilirsiniz. Ayrıca diş macunlarının yanında ağız bakımını destekleyici ağız çalkalama sularını da bulabilirsiniz. DentaSave ağız çalkalama suları da aynı şekilde SLS, Paraben, Triklosan ve Alkol içermez. Hem ağız hijyeniniz tamamlanır hem de dişleriniz ve diş etiniz zarar görmemiş olur.


yukarı