Klorheksidin Nedir? Ne İşe Yarar

Klorheksidin Nedir? Ne İşe Yarar

Klorheksidin nedir? Klorheksidin gram negatif ve gram pozitif mikroorganizmalar üzerinde etkili geniş bir yelpazeye sahip olan antibakteriyel ajandır. Peki klorheksidin ne işe yarar? Kullanımını takiben %30 oranında oral mukoza üzerine bağlanır ve 24 saat boyunca antiviral, antibakteriyel ve antifungal etki gösterir.Tükürükteki bakteri düzeyi üzerinde de 24 saat süre ile %85 oranında etkilidir.


Klorheksidin nedir ve klorheksidin ne işe yarar sorularını cevaplarken de bahsettiğimiz üzere Klorheksidin bilinen en etkili mikrop öldürücülerdendir. Uygulandığı alandaki mikropları büyük ölçüde yok ederken canlı dokuya hiçbir şekilde zarar vermez. Klorheksidin sadece bakteriler üzerinde etkili değildir. Aynı zamanda mantar ve virüsler üzerinde de etkilidir. Mikrop öldürücü pek çok etken madde bulunmaktadır fakat Klorheksidinin diğer mikrop öldürücülerden farkı dokuya zarar vermiyor oluşudur. Bu da demek oluyor ki Klorheksidin uygulandığı bölgede toksik etkiye sebep olmaz, bu yönde çeşitli bilimsel çalışmalar da gerçekleştirilmiştir.

Klorheksidin’in Kullanım Alanları

Klorheksidin’in kullanım alanları oldukça geniştir. Klorheksidin’in tıptaki bazı kullanım alanlarını şu şekilde sıralayabiliriz;

Diş implantı uygulaması sonrası ağız antisepsi sağlamak için kullanılan gargaralar.

Kullanım alanlarının bir kısmı bu şekildedir. Bunun yanı sıra Klorheksidin içeren bazı diş macunları da bulunmaktadır. Ülkemizde bu diş macunlarının en başında DentaSave Klorhex Ağız Bakım Ürünleri gelmektedir. 

DentaSave Klorhex Ağız Bakım Ürünleri

DentaSave Klorhex Ağız Bakım Ürünleri Klorheksidin içermektedir. Etkili bir diş eti bakımı için oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Aynı zamanda plak ve diş eti bakımını sağlamaya da yardımcı olmaktadır. Klorhex ağız bakım ürünleri %100 yerli sermayeye sahip Drogsan ilaç fabrikasında üretilmektedir. Drogsan İlaç firması, 1990’lı yılların sonlarında Klorheksidin etken maddeli ürünleri piyasaya sunmuştur ve Klorhex Diş Macununu da DentaSave ürün ailesine kazandırmıştır.

DentaSave Klorhex Ağız Bakım Ürünleri;

DentaSave Klorhex Yoğun Bakım,

DentaSave Klorhex Günlük Bakım,

DentaSave Klorhexidin Ağız Çalkalama Suyu.

Klorheksidin içeren Dentasave ağız bakım ürünlerini bu şekilde sıralayabiliriz. DentaSave ürünleri kesinlikle SLS, Paraben ve Triklosan gibi insan sağlığına zararlı maddeler içermemektedir. Gönül rahatlığı ile kullanılabilir. 

Diş etlerimiz her zaman özenli bir bakımı hak eder. DentaSave Klorhex Ağız Bakım Ürünleri sayesinde diş ve diş eti bakımınız için hak ettiği özeni göstermiş olursunuz. DentaSave Klorhex Yoğun Bakım’ı hassas bir bakıma ihtiyaç duyduğunuz zamanlarda 1 ay süre ile kullanabilirsiniz. Daha sonrasında ise DentaSave Klorhex Günlük Bakım’a devam edebilirsiniz. 


yukarı