Neden Ağız Çalkalama Suyu Kullanmak Gerekir?

Neden Ağız Çalkalama Suyu Kullanmak Gerekir?

Neden ağzı çalkalama suyu kullanmak gerekir? Doğru bir diş ve diş eti bakımı için yalnızca dişleri düzenli olarak fırçalamanın yeterli olacağı gibi bir yanlış anlaşılma vardır. Fakat bu kesinlikle eksik bir uygulamadır. Doğru bir ağız bakımı için diş macununun yanında, ağız çalkalama suyu, diş ipi vb. ürünlerin de kullanılması gerekmektedir. 

Sağlıklı ve güzel görünen dişler için mutlaka destekleyici olarak ağız çalkalama suyu kullanımına önem vermelisiniz. Böylece çok daha ferah bir nefese sahip olurken aynı zamanda ağız bakımınızı da tamamlayabilirsiniz. 

Ağız Çalkalama Suyunun Faydaları

Ağız çalkalama suyunun faydaları konusundan kısaca bahsedelim. Ağız çalkalama suyu, diş problemlerinizin ve diş çürüklerinizin oluşmasını engeller ya da bu durumu en aza indirir. Bakterilerin ve plakların dişe vereceği olası zararların da önüne geçer. Bu sebeple dişleri fırçaladıktan sonra kullanacağınız ağız çalkalama suyu, ağız ve diş sağlığınız açısından oldukça önemlidir. 

Ağız çalkalama suyunun faydaları, kısaca şu şekilde sıralanabilir;

  • Ağızda oluşabilecek kötü tadı yok eder.

  • Ağız kuruluğunu azaltır.

  • Diş minesini güçlendirir ve asitlerden korur.

  • Bazı ağız çalkalama suları burun ve boğazdaki enfeksiyonların hafiflemesini sağlar.

  • Ağızdaki bakterileri azaltarak temizlik hissi verir.

  • Yiyeceklerin ağızda bıraktığı kötü kokuyu yok eder.

DentaSave Ağız Çalkalama Suyu

DentaSave ağız çalkalama suyu, kullanıcılara yukarıda saydığımız faydaları sağlamanın yanı sıra, farklı diş ve diş eti problemlerine karşı özel olarak geliştirilmiştir. DentaSave ağız çalkalama sularını 3 grupta sıralayabiliriz;

  • DentaSave Çinko Ağız Çalkalama Suyu,
  • DentaSave Cistus Ağız Çalkalama Suyu,
  • DentaSave Klorhex Ağız Çalkalama Suyu.

DentaSave Çinko Ağız Çalkalama Suyu, özellikle ağızdaki kötü kokuyu engellemek üzerine yoğunlaşır. Bunun yanında diş taşı ve plak oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Dişleri korumaya yardımcı olur ve günlük ağız bakımı sağlayarak doğal bir beyazlık verir.

DentaSave Cistus Ağız Çalkalama Suyu, günlük bakım üzerinde yoğunlaşan bu ürün Cistus ekstresi içermektedir. Bariyer oluşturarak ağız hijyenini sağlamaya yardımcı olur. Yine aynı şekilde dişler üzerinde beyazlatıcı etkiye de sahiptir.

DentaSave Klorhex Ağız Çalkalama Suyu, özellikle diş eti bakımına yoğunlaşmıştır. İçeriğinde klorheksidin etken maddesi yer almaktadır. Ayrıca DentaSave ağız çalkalama suları alkol, SLS, paraben ve triklosan içermez.

Ağız Çalkalama Suyu Nasıl Kullanılır?

Ağız çalkalama suyu nasıl kullanılır? Ağız çalkalama suyu kullanmak oldukça basittir. Öncelikle belirtmekte fayda var ki, ağız çalkalama suyu, dişlerinizi fırçaladıktan sonra kullanmanız gereken bir bakım ürünüdür. Ağzınızda 20 saniye ile 1 dakika arasında çalkaladıktan sonra yutmadan tükürmelisiniz. Ağız çalkalama suyu kesinlikle tek başına ağız hijyeni sağlamak için kullanılmamalıdır. 


yukarı