SLS Nedir ve Zararları Nelerdir?

SLS Nedir ve Zararları Nelerdir?

SLS nedir ve zararları nelerdir? Günümüzde çoğu kullandığımız ürünün içerisinde pek çok zararlı kimyasal bulunmaktadır. Bu kimyasalların arasında yer alan SLS (Sodyum Lauril Sülfat)  maddesinin de insan sağlığına ne denli zararlı olduğu merak edilmektedir. SLS yani bir diğer adıyla Sodyum Lauril Sülfat orta derecede cildi tahriş etme özelliğine sahiptir. Bu kimyasal temas halinde kolaylıkla cilt tarafından emiliyor. Özellikle bazı diş macunlarında ve saç bakım ürünlerinin içeriğinde bulunan SLS, insan sağlığına ciddi zararlar verebilir.

SLS Hangi Ürünlerde Bulunur?

SLS hangi ürünlerde bulunur? Piyasada binlerce temizlik ve kişisel bakım ürünü yer almaktadır. Bu artış, içeriğinde SLS bulunan ürünlerin de artmasına sebep olmuştur. 

SLS hangi ürünlerde bulunur kısaca bahsedelim;

  • Diş macunu,
  • Şampuan, saç kremi,
  • Vücut losyonu,
  • Birçok kişisel bakım ürünü,
  • Makyaj malzemeleri,
  • Duş jelleri,
  • Banyo köpükleri,
  • Çözülebilir aspirin,
  • Temizlik ürünleri,
  • Bulaşık deterjanları.

Görüldüğü üzere SLS, kullandığımız pek çok ürünün içeriğinde yer alıyor. 

SLS İçermeyen Diş Macunu

SLS maddesinin zararlarından haberdar olan herkes içeriğinde bu maddenin bulunmadığı ürünleri tercih etmektedir. Her gün ağzımızla temas halinde olan diş macunlarımız ve diğer ağız bakım ürünlerimizin de dikkatle seçilmesi bu noktada önemlidir. Bu durumda en sağlıklısı SLS içermeyen diş macunu seçmek olacaktır. DentaSave ağız bakım ürünleri SLS, Paraben ve Triklosan içermez. Farklı diş ve diş eti sorunlarına karşı özel olarak geliştirilmiş DentaSave ağız bakım ürünlerinden, sizin için en uygun olanını tercih edebilir ve gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. 

SLS Maddesinin Zararları Nelerdir?

SLS maddesinin zararları nelerdir? SLS’nin özellikle temizlik malzemeleri ve kişisel bakım ürünlerinde sıklıkla yer aldığından bahsetmiştik. SLS maddesi vücutta östrojen hormonunu taklit etmektedir. Bu durum da üreme gelişimi ve cinsel sağlığı olumsuz yönde etkilemektedir. Örneğin kullandığınız şampuanda yer alan SLS saç köklerinden emilerek göz sağlığına zarar verebilmektedir. Ayrıca SLS alerjik reaksiyonları artırarak yeni alerjik tepkimelere yol açmaktadır. Yoğun bir şekilde SLS’ye maruz kaldığınızda iç organlarınız bile bundan etkilenebilir. Ve tabii ki her kimyasal maddenin getirdiği en kötü yan etki olarak, kanser riskinizi de oldukça artırır.

Kullanılan diş macunlarının içeriğinde bulunan SLS de oldukça zarar verici etkilere sahiptir. Diş macunundaki SLS, diş eti kanamaları ve diş eti şişmesi gibi istenmeyen hastalıklara neden olabilir. Ayrıca SLS diş eti hassasiyetinizi de artırarak ağız sağlığınızı olumsuz yönde etkileyecektir.  SLS içermeyen diş macunları ve ağız bakım ürünlerini tercih etmek en doğru seçim olacaktır. 

yukarı