Triklosan Nedir? Zararları Nelerdir?

Triklosan Nedir? Zararları Nelerdir?

Triklosan nedir? Triklosan olarak adlandırılan madde, en yaygın kullanımı ile diş macunu, çeşitli kozmetikler, sabunlar, deodorantlar, plastik şişeler ve pestisitler gibi evlerde yaygın şekilde kullanılan eşyalarda bulunabilen antibakteriyel bir bileşiktir.

Peki, triklosan zararları nelerdir? Oldukça zararlı bir madde olan triklosan 1960 yılında cerrahlar için icat edilmiş bir antibakteriyel ajandır. Uzmanların görüşüne göre, triklosan suda bulunan klor ile birleştiği zaman reaksiyona girer ve zehirli bir gaz olan kloroformu oluşturur. Triklosan zaman içinde bağışıklık sisteminin çökmesine yol açar. Böylelikle vücudun mikroplara ve bakterilere karşı savunmasını öldürüyor. Bunun yanında kas fonksiyonlarını ve iskelet yapısını da olumsuz yönde etkiliyor.

Triklosan zararları nelerdir? Dediğimiz zaman akla gelen en yaygın zarar ise bu maddenin kanserojen olmasıdır. Bu durum da çağımızın en büyük hastalığı olan kansere davetiye çıkarmış oluyor. Ayrıca alerji ve egzama gibi ciddi rahatsızlıklara da yol açabiliyor. Triklosan şu anda birçok ülkede yasaklanmış durumdadır. Çünkü bu madde yalnızca insanların değil, tüm canlıların yaşamını olumsuz yönde etkiliyor. 

Triklosan İçermeyen Diş Macunu

Bu kadar zararlı bir maddenin varlığı söz konusu olduğunda, bu bilince sahip kişiler kullandıkları ürünleri de bunu göz önünde bulundurarak seçme yönelimindedir. Gün içinde en çok haşır neşir olduğumuz ürünlerden biri de diş macunlarımız oluyor. Bu durum da kullanıcıları triklosan içermeyen diş macunu aramaya yönlendiriyor. Zira direkt ağız içine uygulanan diş macunlarının içereceği olası zararlı maddeler sağlığımızı olumsuz yönde etkileyecektir.

Triklosan içermeyen diş macunu bulmak elbette ki mümkün. Hem çeşitli diş problemlerine çözümler sunan hem de birtakım zararlı maddeler içermeyen ağız bakım ürünleri mevcuttur. Bu ürünleri kullanarak, ağız sağlığınızı korurken, zararlı yan etkilerden de korunmuş olursunuz.

Günümüzde hemen hemen kullandığımız her üründe zararlı maddeler az ya da çok miktarda bulunuyor. Bu durumda biz kullanıcılara ürün seçimlerini dikkatli yapmak düşüyor. Özellikle de diş macunu seçimine çok dikkat etmek gerekir. Direkt ağız yoluyla alacağımız zararlı maddeler ciddi sorunlara yol açabilirler.

DentaSave Ürünleri Triklosan İçeriyor mu?

Ağız bakım ürünleri markası olarak çoğu kullanıcı bize DentaSave ürünleri triklosan içeriyor mu? Sorusunu yöneltiyor. Bu soruya cevabımız kesinlikle hayır olacaktır. DentaSave ağız bakım ürünleri SLS, paraben, alkol ve triklosan gibi insan sağlığına zararlı etken maddeler içermez.

Çeşitli diş, diş eti ve genel ağız içi problemlerine etkili çözümler sunan DentaSave ağız bakım ürünlerinin her biri farklı alanlarda etkili ürünleri bulunmaktadır. İnsan sağlığına zararlı hiçbir madde içermeyen ürünlerimizi güvenle kullanabilirsiniz.


yukarı